فهرست

تازه‌ترين اخبار

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولین استانی مطرح کرد:

خدمات نوین فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور زمینه گسترش فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی را فراهم نموده است

مدیرکل کتابخانه های عمومی در جلسه مشترک شورای اداری و شورای فرهنگ عمومی لرستان که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، خدمات نوین فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور را زمینه ساز گسترش فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی دانست.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی لرستان، جلسه مشترک شورای اداری و شورای فرهنگ عمومی  استان لرستان با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی، نماینده ولی فقیه در استان؛ فرهاد زیویار، استاندار؛ منصور احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ سید سجاد راستخانه، مدیرکل کتابخانه های عمومی و سایر مدیران دستگاه های اجرایی استان در سالن همایش استانداری برگزار شد.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان لرستان بیان داشت: لرستان سرمایه‌های بی‌بدیلی با تاریخ چند هزار ساله دارد و مردمان این استان سخت‌کوش، انقلابی و متدین هستند و به توجه جدی در همه ابعاد نیاز دارند.
محمد مهدی اسماعیلی با بیان اینکه وضعیت فرهنگی کشور باید متناسب با آرمان‌های نظام اسلامی ارتقا پیدا کند، عنوان کرد: ما سال‌ها منتقد حوزه‌های فرهنگی کشور بودیم و امروز این قدرت در اختیار ماست و باید شبانه‌روز کار کنیم تا عقب‌افتادگی‌ها جبران شود. کارهای خوبی در حوزه‌های ترویجی، آموزشی، فرهنگی و هنری خوبی انجام شده است، اما کارهای نشده بسیاری هم داریم و باید تلاشمان را برای انجام آن‌ها مضاعف کنیم.
 وی با بیان اینکه ما در دولت انقلابی همه نیازهای حوزه فرهنگ و هنر و همه الزامات و زیرساخت‌های آن را فراهم می‌کنیم، بیان کرد: هم ساختار باید متحول شود و هم برنامه‌ریزی‌ها، پشتیبانی
  و بودجه‌ این بخش باید تأمین شود. اتفاقاتی که امسال در حوزه سیاست‌گذاری فرهنگ رخ داده به یک نقطه عطف تبدیل شده است و اقدامات فرهنگی و تحولات این حوزه را باید به قبل از امسال و بعد از امسال تقسیم کنیم.

اسماعیلی عنوان کرد: شاخص‌های ارتقای فرهنگی کشور برای اولین بار را در سال 1402 برای همه اعضای شوراهای فرهنگی کشور از جمله نهادهای نظامی و انتظامی، حوزه‌های پشیبان، محضر رهبر انقلاب و رئیس‌ جمهور ارسال کریم که با یک رویکرد استقبالی مواجه شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وجود یک رهاشدگی در حوزه فرهنگ در سال‌های پیش عنوان کرد: به حوزه فرهنگ در سال‌های گذشته به‌عنوان یک اولویت دست‌چندمی نگاه می‌شد، در حالی که سیره و سلوک مقام معظم رهبری باعث شرمندگی ما مدیران فرهنگی است.
وی با اشاره به حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران بیان کرد: از مقام معظم رهبری در مورد احساسش نسبت به این نمایشگاه سؤال پرسیدند و ایشان پاسخ دادند که اینجا خانه و عشق من است.
اسماعیلی ادامه داد: مقام معظم رهبری بیش از سه ساعت از وقت گران‌بهای خود را به بازدید از بخش‌های مختلف نمایشگاه کتاب اختصاص دادند و هدف از آن را نشان‌دادن حساسیت مسائل فرهنگی عنوان کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در تاریخ معاصر کشورمان شخصیت فرهیخته‌ای چون مقام معظم رهبری را نداریم که با جایگاه سیاسی و اداره امت اسلام این میزان اهتمام به حوزه فرهنگ از خود نشان دهند، ابراز کرد: ماهیت انقلاب اسلامی به‌همین دلیل فرهنگی است، چون رهبران انقلاب اسلامی ما خودشان بزرگ‌ترین معلمان فرهنگی بوده‌اند.
اسماعیلی با بیان اینکه در کجای دنیا رهبر و رئیس‌ جمهوری را مشاهده کرده‌اید که این میزان کتاب را ترجمه و یا نوشته باشند، گفت: پرفروش‌ترین آثار در نمایشگاه کتاب امسال متعلق به دهه چهل و پنجاه مقام معظم رهبری بود.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری کتاب‌های عرفانی بزرگی را به رشته تحریر درآورده‌اند، افزود: انقلاب اسلامی ما برآمده از نظام فکری و فقهی با رهبری امام راحل است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: هم سبقه انقلاب اسلامی و هم سیره و سلوک رهبران آن فرهنگی است و لذا این وضعیت فرهنگی کشور باید تغییر جدی بکند.

 
 مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در ابتدای این جلسه ضمن خیر مقدم به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیت همراه، اظهار کرد: در دولت انقلابی ایران قوی با نگاه و حمایت‌های مادی و معنوی و رویکرد فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کتابخانه‌ها و کتابداران و حمایت‌ها و ارائه مدل خدمات نوین فرهنگی در زیست‌بوم جدید کتابخانه‌ها که توسط دبیر کل نهاد کتابخانه‌ها ترسیم شده است و در استان با حمایت استاندار لرستان ایجاد شده امروز شاهد حضور اعضا در کتابخانه‌های عمومی استان بوده که علاوه بر استفاده از سالن‌های مطالعه، فرصتی مناسب برای برگزاری فعالیت‌های فرهنگی  و گسترش فرهنگ و ادب ایرانی اسلامی است.
سید سجاد راستخانه تصریح کرد: طی یک سال گذشته بیش از ۱۵ هزار نفر به اعضای فعال استان اضافه و ۶۳ هزار نسخه کتاب در سامانه کتابخانه‌های استان ثبت شده است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان خاطرنشان کرد: آمار محتوای کتاب‌های کتابخانه‌های استان از ۶۵۰ هزار نسخه به ۷۱۳ هزار نسخه افزایش یافته است.
راستخانه اضافه کرد: همچنین در این مدت امانت از ۸۰ هزار به ۱۸۵ هزار نسخه امانت در سال افزایش یافته و این رشد بیش از ۱۰۰ درصدی مرهون بیش از ۴۰۰۰ فعالیت فرهنگی بوده که در کتابخانه‌های استان اجرا شده است.
وی بیان کرد: با جذب نیرو و رفع موانع دو کتابخانه روستایی و یک کتابخانه شهری در سال گذشته افتتاح و بازگشایی شد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان ادامه داد: در حال حاضر ۳ کتابخانه استان با اعتبارات تملک دارایی استان در حال بهسازی و تعمیر هستند.
راستخانه با اشاره به کتابخانه مرکزی خرم‌آباد، افزود: این کتابخانه بزرگ‌ترین پروژه فرهنگی استان است و در ایستگاه پایانی بهره‌برداری قرار دارد.
وی اظهار کرد: بعد از تعطیلی و وقفه چندساله با عنایت دولت انقلابی و تأکید و حمایت استاندار در جذب اعتبارات سفر ریاست جمهوری فاز اول ساختمان کتابخانه مرکزی خرم‌آباد با حدود 8 هزار مترمربع زیر بنا تکمیل شد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان تصریح کرد: با عنایت و حمایت دبیر کل نهاد کتابخانه‌ها نسبت به راه‌اندازی نسل جدید کتابخانه‌های مرکزی با بیش از ۴۰ عنوان خدمت و اعتبارات نهاد کتابخانه‌های کشور برای لرستان که طی ۸ ماه گذشته با جذب اعتباراتی بالغ‌بر ۱۰ میلیارد  تومان، کلیه تجهیزات مورد نیاز کتابخانه اعم از تجهیزات اداری، صوتی و تصویری، فناوری، اطلاعات و ... با به‌روزترین تکنولوژی خریداری شده و بخشی نیز در حال خریداری است.
راستخانه خاطرنشان کرد: به‌صورت همزمان نیز باز طراحی و بازسازی کتابخانه مرکزی خرم‌آباد بر اساس فعالیت‌های جدید کتابخانه‌ای و المان‌های بومی و محلی استان در حال انجام است.
وی اضافه کرد: پرسه جذب و استخدام نیروی کتابخانه مرکزی انجام شده و هم‌اکنون نیروهای جوان و باانگیزه در این کتابخانه مشغول ثبت کتاب‌های در سامانه هستند.
مدیرکل کتابخانه‌های لرستان بیان کرد: طی چهار ماه گذشته بیش از ۱۵ هزار عنوان کتاب جدید و مناسب در سامانه کتابخانه مرکزی ثبت شده است.
وی در پایان اظهار کرد: برای اعتبارات دو فاز دیگر کتابخانه مرکزی خرم‌آباد و برای ساخت ۹ پروژه دیگر که در دست ساخت بوده و برخی از آن‌ها بیش از ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند درخواست مساعدت ویژه در تخصیص اعتبارات ملی از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داریم.
گفتنی است محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درسفری یک روزه به استان لرستان با همراهی برخی از مقامات استانی از جمله منصور احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سید سجاد راستخانه، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان در چندین برنامه فرهنگی در شهرستان های خرم آباد، کوهدشت و بروجرد شرکت نمود.