فهرست

با كتابداران

گفتگو با کتابدار کتابخانه عمومی نواب‌صفوی نورآباد؛

قصه‌گویی پلی برای اتصال کودکان با کتابخانه است

وحید وشنی با اشاره به اعتبار و جذابیت‌های قصه و داستان در میان کودکان، قصه‌گویی را پلی برای اتصال این گروه سنی با کتاب و کتابخانه عنوان کرد.

وحید وشنی کتابدار کتابخانه عمومی نواب‌صفوی شهر نورآباد شهرستان دلفانِ استان لرستان در گفتگو با پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به تأثیر برگزاری کارگاه‌های آموزشی در کتابخانه‌ها عنوان کرد: کتابخانه مکانی است که با قاطعیت می‌توان گفت بسیاری از اقشار مختلف مردم به آن اعتماد دارند. طبعاً برگزاری مستمر کارگاه‌های آموزشی با حضور کارشناسان و متخصصان زبده در این مراکز معتبر فرهنگی می‌تواند تأثیرات مهمی را در میان گروه‌های مختلف سنی ایجاد کند.
وی در ادامه افزود: شاید به نظر برسد به دلیل دشواری‌های اقتصادی کتابداران رغبت کمتری برای انجام کارهای فوق‌برنامه و به‌کارگیری ابتکارات متنوع در کتابخانه‌ها دارند اما همچنان کتابداران بسیاری در کتابخانه‌های عمومی کشور هستند که با عشق و علاقه فراوان در حال خدمت‌رسانی به اعضای کتابخانه‌ها هستند. معتقدم یک کتابدار پر تلاش می‌تواند در مواجهه با کودکان و نوجوانان از معلمان نیز جلوتر باشند؛ این را با دیدن استقبال و اشتیاق این گروه سنی در کتابخانه‌ها آشکارا می‌توان دید.
این کتابدار با تأکید بر اهمیت و آثار مثبت «قصه‌گویی» برای اعضای کودک و نوجوان کتابخانه خاطرنشان کرد: با اینکه کودکان و نوجوانان این دوره، همپا با بزرگسالان درگیر ابزارهای تکنولوژیک شده‌اند و کمتر به کتاب و کتابخوانی می‌پردازند، اما هنوز در مراجعاتشان به کتابخانه و حضور در کلاس‌های قصه‌گویی به وضوح لذت بردن‌شان از قصه و دنیای فانتزی داستان‌ها را مشاهده کرد.

وشنی همچنین اضافه کرد: این نکته اثبات می‌کند که قصه همچنان در میان خردسالان و کودکان اعتبار و جذابیت‌های خود را حفظ کرده است؛ بطوریکه همین پل باقیمانده می‌تواند حلقه اتصال این گروه سنی با کتاب و کتابخانه باشد.
وی با اشاره به لزوم برقراری تعامل میان کتابداران با اعضای کودک کتابخانه، بیان کرد: کتابداران در مواجهه با اعضای کودک و نوجوان باید همواره مقتضیات سنی آنها را از یاد نبرند و همپا با دنیای کودکانه‌شان با آنها مراوده داشته باشند. اگر کودکان احساس کنند که کتابدار نیز از جنس آنهاس است و نگاهی از بالا به پایین به آنها ندارد بهتر و بیشتر با او ارتباط برقرار می‌کنند.
وشنی در پایان با اشاره به ویژگی‌های کتاب‌های بخش کودک، یادآور شد: کتابداران باید اطلاعات‌شان در حوزه کتاب‌های کودک و نوجوان را به روز نگه دارند. خواندن مرتب عناوین مرتبط با این گروه سنی به دلیل حجم اندک‌شان کار دشواری نیست و لازم است که کتابداران با مطالعه کتاب‌های کودک و نوجوان اشراف جامعی به این منابع پیدا کنند.