فهرست

اخبار شهرستان‌ها

به میزبانی کتابخانه عمومی شهید بهشتی دورود؛

نشست تحلیل و بررسی کتاب «بچه‌های فرات» برگزار شد

به همت اداره کتابخانه عمومی شهرستان دورود، نشست تحلیل و بررسی کتاب «بچه‌های فرات» در کتابخانه عمومی شهید بهشتی این شهرستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی لرستان، نشست بررسی رمان «بچه‌های فرات»، اثر لیلا قربانی با حضور محمدتقی عزیزیان، مسئول انجمن قلم شاخه لرستان؛ کوروش رشنو، نویسنده و مسئول انجمن داستان هزار و یک شب شهرستان دورود؛ سرهنگ علی رازانی، معاون سپاه ناحیه دورود؛ رضا مختارپور، رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان، حجه الاسلام و المسلمین محمد قائدرحمتی از اساتید حوزه و دانشگاه و جمعی از علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی در محل کتابخانه عمومی شهید بهشتی دورود برگزار شد.
رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان دورود در آغاز ابتدای این نشست ضمن تسلیت ایام ماه محرم با اشاره به همکاری مجدانه مجموعه مطالعاتی شهید آوینی و انجمن داستان هزار و یک شب شهرستان دورود در برگزاری نشست، گفت: تشکیل سلسله نشست‌های نقد و بررسی کتاب را یکی از اهداف اصلی اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی بوده و در بحث کتابخوانی به دو شعار اصلی «کتاب خوب، بخوانیم» و «خوب، کتاب بخوانیم» قائل باشیم.
رضا مختارپور ادامه داد: هر چند در باب خوب‌بودن یک کتاب، نظرات بین کارشناسان مختلف است، اما همه تقریباً در این خصوص هم عقیده هستند که کتاب خوب باید انسان را به تفکر واداشته و علاوه بر سرگرمی صِرف، بتواند مخاطب را به تعبیر مقام معظم رهبری (دامت برکاته) با ارزش‌های والای انسانی آشنا نماید.
 در ادامه مسئول انجمن قلم شاخه لرستان ضمن تبریک به نویسنده کتاب بابت، عنوان داشت: رمان «بچه‌های فرات» قصه‌ای است که در فضای روستایی انتزاعی اتفاق می‌افتد. نویسنده در طراحی پیرنگ داستان موفق است و مسیر را به نویسندگان دینی؛ به خصوص علاقمندان به ادبیات داستانی عاشورا، نشان می‌دهد.
محمد تقی عزیزیان ادامه داد: با این حال، غلظت روایت و گزارش در این داستان بیش از غلظت تاریخ است و این عدم توازن باورپذیری کار را تضعیف می‌کند، در نتیجه مخاطب امروز بر اساس مطالعات خوانداری و شنیداری که از واقعه و شخصیت های عاشورا دارد، به زحمت می‌تواند در جایگاه مقایسه شخصیت‌های داستان با آدم های عاشورای سال 61 قرار بگیرد. این نقص در مولفه شخصیت‌پردازی و نگارش دیالوگ‌ها بیشتر از سایر عناصر داستان خود را نشان می‌دهد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: قلم‌فرسایی نویسندگان در حوزه‌هایی این چنینی بتواند مخاطب نوجوان ما را راهنمایی می‌کنند که با اسطوره‌های دینی و مذهبی خودمان آشنا شوند و در سیر زیست خود، رفتار و کردار آنها را به کار ببندند.
در ادامه نشست کوروش رشنو، نویسنده و مسئول انجمن داستان هزار و یک شب شهرستان دورود، عنوان داشت: کتاب بچه‌های فرات گرچه به لحاظ تکنیک های نویسندگی، رمان شاخصی نیست اما به لحاظ محتوا و پرداخت متفاوت موضوع عاشورا برای مخاطب نوجوان که قرار است با آموزه‌های دینی از دریچه کتابخوانی آشنا شود، نمره قابل قبولی می‌گیرد.
در ادامه جلسه، چهار نفر از نوجوانان و مخاطبان کتاب، به بیان دیدگاه‌های خود در مورد رمان پرداختند و در پایان، با اهدای لوح و هدایای فرهنگی، از منتخبان نشست تجلیل شد.
 گفتنی است «رمان بچه‌های فرات»، روایت چند نوجوان به نام‌های سعد، علی و مالک است که در کوفه و در عالم جوانی خود زندگی می‌کنند، اما زمانی که خبر آمدن حسین (ع) به کوفه را می شنوند ناگزیر از گرفتن تصمیم اند. تصمیم بر این که به کدام راه پای گذارند و به کدام دسته بپیوندند و در این میان پس از چالش‌های فراوان هرکس راه خود را انتخاب می‌کند.

 


نسخه قابل چاپ