فهرست

اخبار شهرستان‌ها

با حضور معاون برنامه ریزی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار شد؛

آیین تکریم و معارفه مدیران کل پیشین و جدید کتابخانه‌های عمومی استان لرستان

آیین تکریم و معارفه مدیران کل پیشین و جدید اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان لرستان با حضور معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از مسئولان استانی، فرهیختگان و کتابداران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی لرستان؛ آیین تکریم فرشته طهماسبی مدیرکل پیشین و معارفه سید سجاد راستخانه مدیر کل جدید کتابخانه های عمومی لرستان با حضور سید باقر میرعبداللهی، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات؛ محمدعلی میرزایی، مدیرکل امور استان های نهاد کتابخانه های عمومی کشور، مجید منعمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری؛ حجت الاسلام احد عبدالهی، مدیر حوزه های علمیه استان؛ منصور احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمد جواد محمدی، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ مجید کشوری، مدیرکل زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی؛ محمد باقر احمدی، فرماندار خرم آباد؛ کریم خورشیدوند، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ فریبا ولی پور، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری؛ پرویز عبدی و امین جمشیدی، معاونین اداره کل آموزش و پرورش؛ محمد سپهوند، مدیر اعتبارات فرهنگ سازمان مدیریت؛ مجتبی نظری، فرمانده پایگاه حوزه مقاومت بسیج حضرت امیر (ع) و جمعی از مدیران، فرهیختگان، اصحاب رسانه و کتابداران لرستانی در سالن اجتماعات جمعیت هلال احمر استان برگزار شد.  
 
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در ابتدای این مراسم با بیان اینکه صحبت درباره کتاب و کتابخوانی بسیار است و در این ‌باره می‌توان کتاب‌های متعددی را تدوین و تألیف کرد، گفت: ضعف در آگاهی‌بخشی مشکلی است که در جامعه‌ امروزی به صورت جدی با آن مواجه هستیم. به دلیل ضعف در آگاهی‌بخشی مواضع محکم و جدی نظام را به خوبی تبیین نکرده‌ایم.
 مجید منعمی با اشاره به عدم آگاهی بسیاری از دانش‌آموزان و جوانان نسبت به تغییراتی که در انقلاب و پس از انقلاب در کشور به وجود آمده، افزود: این یک نقطه ضعف محسوب می‌شود و مقام معظم رهبری مستقیماً از آن به نام جهاد تبیین یاد کرده‌اند. اشارات متعدد ایشان در جمع اقشار مختلف موید همین موضوع است‌.
منعمی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از آگاه سازی از طریق رسانه اتقاق می‌افتد و یکی از مهم‌ترین رسانه‌هایی که به نوعی منبع انتشار افکار بوده، کتاب است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گفت: ترویج امر کتاب‌خوانی و خواندن کتاب اتفاقی است که باید به صورت جدی به آن توجه شود. کتاب‌خوانی امر بسیار مهمی بوده، اما خواندن کتاب خوب و مفید اهمیت دو چندانی دارد.
وی در پایان با بیان اینکه در استان لرستان از سرانه فضای مطلوب در امر زیرساخت خیلی فاصله داریم، افزود: بر اساس استاندارد به ازای هر 100 نفر 8 مترمربع فضا باید داشته باشیم، اما این آمار در لرستان به ازای هر 100 نفر حدود یک متر مربع بوده و این عدد نشان می دهد از نظر زیر ساخت مشکل جدی داریم؛ امید است با همکاری و همیاری همه عزیزان به عدد مطلوب نزدیک شویم.

 
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز در این مراسم با ابلاغ سلام دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به حاضرین، گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بنا و مبنا را حمایت قاطع از مدیر کلِ مسئول و مستقر خود می‌داند.
سید باقر میرعبداللهی ضمن تشکر از خدمات و تلاش های فرشته طهماسبی که سال‌ها منشا خیر بودند و آرزوی موفقیت برای وی در مناصب دیگر، گفت: برای همه عزیزان که آمده‌اند و برای همه عزیزان که رفته‌اند، آرزوی توفیق می‌کنم.
وی خاطر نشان ساخت: اگر کار در کتابخانه را در مقام تجسم به عنوان یک مثلث تصویر کنیم، یک ضلع آن کتابدار، یک ضلع عضو و یک ضلع آن منبع کتابخانه‌ای است.
معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد تصریح کرد:  وظیفه قانونی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که در ماده اول نیز به آن اشاره شده است نوعی از کتابخوانی است که به توسعه دانایی منجر می‌شود، یعنی افزایش اطلاعات عمومی و توسعه دانایی در رابطه با عضو معنا داشته و مدیر و کتابدار هم در خدمت عضو معنا پیدا می‌کنند.
میرعبدالهی به اهمیت عضو در کتابخانه‌های عمومی اشاره کرد و افزود: توسعه فضاهای فیزیکی کتابخانه‌ها برای مردم صورت می‌گیرد، صرفاً کتابخانه‌ها ساخته نمی‌شوند که کتابخانه‌ای ساخته شود، بلکه مردم را به جهان خواندن دعوت می‌کنیم.
وی افزود: برخی بنا به دلایلی پایشان به کتابخانه باز نمی‌شود و امکان مراجعه ندارند، ما باید به سراغشان برویم و براساس رویکرد جدید کتابخانه‌ها به آنها ارائه خدمت دهیم.(خدمات برون کتابخانه‌ای) کتابداران روستایی، کتابداران سیار در این راه فعال خواهند بود.

 
 در ادامه مدیر کل جدید کتابخانه های عمومی لرستان نیز بیان داشت: استان لرستان همواره در تاریخ علم و ادب و فرهنگ مکانی برای تجلی عرفان ناب و مکتب اساتید معظم شیعه با مردمی با اصالت و با فرهنگ و صد در صد شیعه بوده است.
سید سجاد راستخانه با بیان اینکه لرستان با تقدیم 6546 شهید (که هفته گذشته 2 نفر در نیروی انتظامی در راه امنیت و حفظ حجاب و عفاف به درجه رفیع شهات نائل آمدند)، به انقلاب، افزود: حقیقتاً شهدای گرانقدر کار همه ما به ویژه مدیران و مسئولین فرهنگی را مضاعف می‌کنند.
 وی افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم، خطاب به جوانان مطالبه کردند که با افزایش و ارتقا علم و دانش و آگاهی شانه زیر بار مسئولیت‌های انقلاب بگیرید. ایشان نیز در نامگذاری سال از واژه دانش استفاده می‌کنند، این اهمیت واژه دانش و علم قطعاً یک عقبه فرهنگی داشته و البته مأموریت کتابخانه‌های عمومی فراهم کردن امکانات و شرایط مناسب برای ارتقا سطح علم و آگاهی و دانش اقشار مختلف مردم با در اختیار قرار دادن کتب مناسب، سالن‌های مطالعه و برگزاری برنامه‌های فرهنگی برای ترویج گفتمان کتاب و کتابخوانی از رسالت‌های ما در کتابخانه های عمومی استان را مضاعف می‌کند.
راستخانه ضمن تشکر از حسن اعتماد دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و استاندار لرستان و همچنین با تقدیر از خدمات فرشته طهماسبی، مدیرکل پیشین کتابخانه های عمومی استان، افزود: در ادامه مسیر بحث تجهیز، تکمیل، بهسازی و اتمام پروژه‌هایی که در دست احداث هستند، با تمام توان پیگیری خواهد شد.
وی شعار هر کتابخانه یک باشگاه فرهنگی و اجتماعی را از دستور کارهای خود و همکارانش برشمرد و افزود: در دور مدیریتی جدید با توجه به ارتقا کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی و ارتباط‌های مستمر با دستگاه‌های فرهنگی، انقلابی و بسیج اقشار در بحث ترویج گفتمان کتاب و کتاب‌خوانی و رسیدن به شعار «هر کتابخانه باید یک باشگاه فرهنگی و اجتماعی باشد»، از هیچ تلاشی دریغ نخواهد شد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان لرستان با بیان اینکه رهبر حکیم انقلاب واژه کتابخوانی را در کنار واژه علم‌آموزی قرار دادند و فرمودند «امروز کتابخوانی و علم‌آموزی نه تنها یک وظیفه ملی بلکه یک واجب دینی است» و در جای دیگر تاکید می‌کنند در جامعه اسلامی کتابخوانی باید همگانی و فراگیر شود، ابراز امیدواری کرد که در تحقق رهنمود رهبر فرزانه انقلاب،  نمره قابل قبولی را کسب شود.

 
همچنین در این مراسم فرشته طهماسبی نیز به بیان سیمای کلی از اقدامات انجام شده در دوره 5 ساله مدیریت خود در اداره کتابخانه‌های عمومی استان لرستان پرداخت.
در پایان مراسم ضمن تقدیر از خدمات فرشته طهماسبی، حکم انتصاب سیدسجاد راستخانه به عنوان مدیر کل کتابخانه های عمومی استان لرستان به وی اهدا شد



گفتنی است سید باقر میرعبدالهی، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات و محمدعلی میرزایی، مدیرکل امور استان های نهاد کتابخانه های عمومی کشور در بدو ورود به استان لرستان با همراهی سید سجاد راستخانه، مدیرکل جدید کتابخانه های عمومی و میثم زندیه شیرازی، معاون کتابخانه های عمومی استان ضمن حضور در گلزار شهدای خرم آباد و ادای احترام به مقام شامخ شهدا، باحضور در استانداری لرستان با مجید منعمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری دیدار و گفتگو کردند.


نسخه قابل چاپ