به مناسبت روز جهانی عصای سفید برگزار شد؛
نشست کتابخوان تخصصی از منابع بریل در کتابخانه غدیر خرم آباد
به مناسبت روز جهانی عصای سفید، نشست کتابخوان تخصصی از منابع بریل به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان خرم آباد و با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان در کتابخانه غدیر برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی لرستان، به مناسبت 23 مهرماه روز جهانی عصای سفید (روز نابینایان) و با همت اداره کتابخانه های عمومی خرم آباد، نشست کتابخوان تخصصی از منابع بریل با حضور سیدسجاد راستخانه مدیرکل کتابخانههای عمومی لرستان، حسین فلاح کردی، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان خرم آباد؛ اعضای انجمن نابینایان خرمآباد و جمعی از کارشناسان و کتابداران در کتابخانه غدیر برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان در این مراسم با بیان اینکه نباید افراد روشن دل را دچار محدودیت دانست، عنوان کرد: افراد روشن دل هوش و استعداد بسیار بالایی دارند که باید بتوان ظرفیت و توانمندی آنها را پر رنگ تر از محدودیت آنها دید و نباید آنها را جدا از جامعه تلقی کرد.
سید سجاد راستخانه افزود: روز جهانی عصای سفید روزی در جهت اهمیت به روشندلان، توجه بیشتر به مشکلات آنها و ایجاد محیطهای مناسب برای استفادهکنندگان از عصای سفید، نابینایان و کم بینایان است. نگرش جامعه نسبت به گروه آسیبدیده بینایی نقش مهمی در شکلگیری انگیزه و رشد استعدادهای آنان دارد.
وی با ابراز خرسندی و تأکید بر تداوم برگزاری اینگونه جلسات، گفت: برگزاری برنامه های فرهنگی از جمله نشستهای تخصصی نقد و بررسی کتاب، شعرخوانی باعث کشف بهتر استعدادهای این عزیزان خواهد شد.
سید سجاد راستخانه با بیان اینکه بهرهبرداری از فاز اول ساختمان کتابخانه مرکزی خرمآباد انجام شده است، افزود: در کتابخانه مرکزی بخش ویژه نابینایان، کمبینایان و ناشنوایان در نظر گرفته شده که با بهترین ابزار و امکانات روز دنیا از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، تجهیز خواهد شد و عزیزان می توانند از این امکانات در آینده نزدیک بهره مند شوند.
راستخانه ادامه داد: در حال حاضر بخش ویژه نابینایان در کتابخانه علامه شهیدی بروجرد و بخش ویژه ناشنوایان در کتابخانه شهید مطهری خرم آباد وجود داشته و مشغول به خدمت رسانی می باشند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی لرستان افزود: تا زمان راه اندازی بخش نابینایان کتابخانه مرکزی خرم آباد، اداره کل کتابخانههای عمومی استان پای کار برنامهها و نشستهای انجمن نابینایان استان است و از برنامههای این انجمن در حوزه کتاب و کتابخوانی حمایت خواهد کرد.

همچنین در این برنامه صادق عبدالهی، کتابدار کتابخانه غدیر به بیان تاریخچهای از کتابخانههای ویژه نابینایان در کشور پرداخت و افزود: ابتدا باید در بین جامعه نابینایان، کسانی که علاقهمند و تمایل به حوزه کتاب و کتابخوانی بوده شناسایی شوند که این کار با همکاری انجمن نابینایان امکانپذیر خواهد بود.
معصومه فرجپور، عضو انجمن نابینایان استان و معلم مدرسه استثنایی آموزش و پرورش لرستان در این جلسه منابع مطالعاتی برای نابینایان را چند مورد عنوان کرد و افزود: بریل مهمترین منبع مطالعاتی است، اما حجم بالا، تعداد صفحات زیاد، چاپ کتاب بریل در ایران و بهویژه لرستان را با چالش مواجه کرده است.
فرجپور از کتاب گویا به عنوان منبع دیگر مطالعاتی یاد کرد و افزود: از معایب این منبع برای افراد نابینا میتوان به ضعیف شدن املا اشاره کرد، چرا که گوش دادن مداوم بدون نوشتار املای افراد را ضعیف خواهد کرد.
وی استفاده از فناوری OCR و دستگاههای برجستهنگار را برای نابینایان از کمچالشترین راهها برای خواندن کتاب برشمرد و افزود: امیدواریم در کتابخانههای استان امکاناتی فراهم شود که بتوان از این فناورِیها استفاده شود.
در پایان این مراسم از نصرت اله امیری خواه، مسئول کتابخانه؛ محسن حسنوندی، صادق عبدالهی و الهام نظری، کتابداران کتابخانه غدیر خرم آباد با اهدای لوح سپاسی از سوی مدیر عامل انجمن نابینایان کشور تقدیر شد.