فهرست

اخبار شهرستان‌ها

معاون استاندار لرستان در جلسه انجمن استان گفت:

شهرداری‌ها از ظرفیت شهری برای ترویج کتابخوانی استفاده کنند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار لرستان در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان با بیان اینکه از ظرفیت شهری و مراکز تبلیغی برای ترویج کتابخوانی استفاده شود بر لزوم پرداخت حق نیم درصدی کتابخانه‌ها از درآمدهای شهرداری‌ها تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی لرستان، اولین جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان در سال جاری به ریاست مجید منعمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار؛ منصور احمدی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ محمدکریم خورشیدوند، مدیرکل اموراجتماعی و فرهنگی استانداری؛ فریبا ولی پور عالم، مدیرکل اموربانوان و خانواده استانداری؛ عنایت اله میرزایی، مدیرکل امور شهری استانداری؛ سرهنگ علی خسروی، فرمانده بسیج فرهنگیان؛ مسعود جایدری، معاون شهردار خرم آباد؛ سید رضا حسینی، معاون فرماندار خرم آباد و سایر اعضای حقیقی و حقوقی در کتابخانه عمومی حضرت مهدی (عج) شهر خرم آباد برگزار شد.
 
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در این جلسه با بیان اینکه عرصه کتاب و کتابخوانی یکی از عرصه‌های مهم فرهنگی است که در اندیشه‌سازی موثر است، افزود: کتاب خواندن خوب است؛ اما کتاب خوب خواندن مهم است.
مجید منعمی گفت: کتابی که می‌خوانیم مصدر اندیشه است و کتاب را مطالعه می‌کنیم که براساس آن تفکر و تصمیم بگیریم.
وی  بر لزوم پرداخت حق نیم درصدی کتابخانه‌ها از درآمدهای شهرداری‌ها تاکید کرد و گفت: نیم درصد حق کتابخانه‌های عمومی از محل درآمد شهرداری‌ها حق مردم بوده و در قانون تعریف شده است.

منعمی با اشاره به رفع نواقص کتابخانه مرکزی برای افتتاح در زمان اعلام شده از سوی اداره کل راه و شهرسازی استان، بیان داشت: پیگیری‌های لازم انجام شود که کتابخانه مرکزی در زمان مقرر به بهره‌برداری برسد.
معاون استاندار لرستان با بیان اینکه تجهیز کتابخانه‌ها از سوی متولیان امر مورد بررسی قرار گیرد که کتاب‌های خوب در سطوح مختلف و مناسب سنین مختلف در قفسه‌های کتابخانه‌ها قرار گیرد، افزود: قرار گرفتن کتاب‌های دفاع مقدس در همه زمینه‌ها در تکمیل محتوای کتابخانه‌ها راهگشا است.
منعمی تصریح کرد: برای دستیابی به جایگاه حقیقی و شایسته کتاب و کتابخوانی در فرهنگ اسلامی ایرانی شهرداری‌ها می‌توانند در حوزه تبلیغ کتابخوانی برای ایجاد انگیزش در افراد با تبلیغات بصری طرح اکران تصاویر کتاب‌های خوب نویسندگان را در شهرها اجرا کنند.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت شهری و مراکز تبلیغی که در سطح شهرها وجود دارد برای این امر ضروری است و شهرداری‌ها باید از نگاه فیزیکی خارج و نگاه فرهنگی در آنها غالب شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: با توجه به اینکه اداره کل زندان‌های استان ظرفیت‌هایی دارد که با تجهیز و بروزرسانی کتابخانه‌های آنها می‌توانیم به افراد حاضر در آنجا کمک کنیم، می‌طلبد ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان در بروزرسانی کتابخانه‌های زندان‌های استان اهتمام داشته باشند.
مجید منعمی با بیان اینکه جلسات انجمن کتابخانه‌های عمومی استان باید از حالت ساختاری خارج شود شود، افزود: لازم است برخی از دستگاه‌هایی که می‌توانند در موضوعات فرهنگی - هنری ورود کنند به عنوان عضو ناظر و مهمان در جلسات حضور داشته باشند که از ظرفیت‌های آنها نیز استفاده شود.

 
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان نیز در ابتدای این جلسه ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌های اجرا شده در سال گذشته کتابخانه‌های عمومی استان، گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته و افتتاح ساختمان کتابخانه مرکزی خرم‌آباد، در نیمه دوم سال گذشته 14 هزار عنوان کتاب تاکنون در کتابخانه مرکزی خرم‌آباد ثبت شده است و این روند تا تکمیل مخزن ادامه خواهد داشت.
 
سیدسجاد راستخانه  به روند بازطراحی کتابخانه مرکزی اشاره کرد و افزود: این روند در حال انجام است و پس از بهره‌برداری از کتابخانه بیش از 40 عنوان خدمت همچون اتاق علم که به آموزش‌های کسب و کارهای کوچک مجهز می‌شود، بخش‌های محتوای الکترونیکی، بخش کودکان، نوجوانان، مطالعه VIP،‌ بخش نابینایان، بخش ناشنوایان ارائه خواهد شد.
وی گفت: تجهیزات مورد استفاده برای کتابخانه شامل تجهیزات فناوری اطلاعات و کیس‌ها، کیوسک‌های اطلاع‌رسانی قفسه‌های که ترکیبی از چوب و فلز هستند خریداری شده‌اند، همچنین جذب نیرو طی فراخوانی سال گذشته انجام شد.
وی به برخی از آمارهای این اداره کل در سال 1401 اشاره کرد و افزود: کتابخانه‌های استان در سال 1400، شانزده هزار و 205 نفر عضو داشته‌اند در صورتی که در سال 1401 این تعداد به  بیست و نه هزار و 145 عضو رسیده است و این نشان از رشد 45 درصدی اعضا در سال 1401 دارد.

راستخانه گفت: در سال 1401 در حوزه امانت کتاب رشد 57 درصدی را شاهد بودیم به طوری که در سال 1400، 104 هزار 535 جلد کتاب و در سال 1401 ، 245 هزار 125 عنوان کتاب از کتابخانه‌های عمومی استان به امانت گرفته شده است. در حوزه منابع ثبت شده در کتابخانه‌های عمومی لرستان سال  1400، 645 هزار 780 نسخه به ثبت رسید که این میزان در پایان سال 1401 به رقم 687 هزار نسخه رسیده است. ثبت کتاب در سال گذشته در استان 41 هزار و 271 نسخه بوده که از سوی همکاران در مجموعه کتابخانه‌های استان صورت گرفته است.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی لرستان  در پایان فعالیت‌های فرهنگی ثبت شده در سامانه‌های نهاد را در سال 1401؛  4 هزار 564 برنامه اعلام کرد.
استفاده از ظرفیت تبلیغات شهری در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی، رفع نواقص ساختمان کتابخانه مرکزی توسط دستگاه مجری و مساعدت دستگاه های اجرایی در برگزاری جشنواره رضوی از مهمترین مصوبات این جلسه بود.
نسخه قابل چاپ